10.10.2009
Planul era sa combinam o tura de trekking cu cautarea de cache-uri. In drumul nostru erau doua, unul la Crucea Caraiman si unul pe Vf. Omu. Nu mai fusesem pe munte de aproape 3 luni, de cand am facut creasta Fagarasului. Eram tare curios cum o sa se comporte genunchiul, desi la mersul pe bicicleta nu prea imi mai face probleme. Dar nu se compara o coborare de pe munte cu mersul pe bicicleta..
Pe la 10 fara un sfert eram in Busteni, in spatele telecabinei, unde incepe traseul spre Cabana Caraiman, pe Jepii Mici. Vremea nu era tocmai potrivita, pe sus era ceata. Am mers o ora si ceva, iar Dan, demoralizat de vreme a decis sa se intoarca (tocmai ce discutam pe drum ca la munte pe vreme urata conteaza mult psihicul, nu fizicul :P).
Bineinteles ca ne-am intors si noi cu el si am decis sa mergem sa cautam cache-uri prin zona Busteni-Brasov.
In drum spre Brasov am vazut pe gps ca sunt multe cache-uri in masivul Piatra Mare, pe la 7 scari, asa ca am facut dreapta la Dambul Morii si am inceput sa cautam pe acolo.
Primul l-am gasit relativ usor, pe drumul spre Canionul 7 Scari.
Urmatorul era conform coordonatelor in canion. Asta se anunta mult mai greu (avea si dificultate 4 stele din 5, iar la teren era la fel, tot cu 4 stele), sa nu mai zic ca zona e full mereu de oameni. Nici semnal gps nu ma asteptam sa fie printre peretii aia de piatra.
Am ajuns la canion.. la intrare scria clar ca e inchis (niste scari rupte), dar cocalarii tot intrau. Am urcat pe prima parte foarte greu din cauza multimii de oameni.. acolo jale.. niste cocalari tipau de parca erau pe camp, altii mancau seminte, unii erau speriati de aproape le venea sa planga, etc..
Am facut cale intoarsa si am zis sa ocolim canionul. Stiam traseul ca mai fusesem acum vreo 2-3 ani.
Am ajuns dupa ceva timp fix deasupra canionului unde am gasit si cache-ul :)
Urmtorul era oarcum aproape si am decis sa mergem la el ca parea usor (dificultate 1, teren 4). Razvan a decis sa se intoarca la masina asa ca am continuat cu Dan. Desi conform gps-ului erau vreo 500m pe drept, am facut jumate de ora si am ajuns in fata unui perete perfect vertical inalt de ~80m pe care erau o gramada de cuie de alpinism.
Langa perete ne arata ca mai sunt 30m pana la cache, deci sigur era deasupra. Era mult de ocolit asa ca ne-am intors. :(
In natura nu prea conteaza asa mult distanta pe drept catre cache.. in oras 500m s-ar face in 5minute, pe munte ii faceam in aproape 1h daca continuam.
Ne-am intors la masina si am pornit catre urmatorul, aflat exact la intrarea in Brasov, la Bunloc.
Asta a fost relativ usor, mai greu a fost de urcat micul deal pana la el, din cauza ca era foarte abrupt (as zice aproape 40% panta) si cu pamant ud.
In Brasov nu am mai mers ca deja era tarziu si am decis ca in drumul spre casa sa mai oprim la un cache in Sinaia si inca doua in Ploiesti.
In Sinaia am cautat in zadar, dar nu l-am mai gasit. Dan il facuse mai demult si dupa ce ne-a lasat pe noi sa cautam 10min fiecare centimetru al celor doua tunuri l-a verificat si el. Nu mai era.
In Ploiesti unul era intr-o intersectie mare, unde este Catedrala. Gps-ul ne indica directia inspre un boschete din fata unui magazin non-stop. Era prea mult lume acolo ca sa ne bagam sa-l cautam, asa ca am pornit spre urmatorul, la Muzeul Ceasului. Si asta a fost imposibil de gasit. Era foarte mic, magnetic, prins pe un gard acoperit cu vegetatie.. trebuia sa gasim acul in carul cu fan.
Desi la inceput eram ofticat ca nu am urcat pana sus la Omu, mai tarziu mi-a trecut cand mi-au spus si niste prieteni care fusesera pe platou ca a fost urat, ceata si frig. Oricum adunat am urcat mai mult decat urcam pana la Omu. Genunchiul a rezistat, desi pe coborari nu prea il simteam 100% refacut.
Toate pozele aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu