joi, 29 octombrie 2009

Prin mlastina Neajlovului

24.10.2009

Tura initiala stabilita era sa mergem pe biciclete pana la Calugareni de unde sa o luam in stanga, spre Comana. Dar dimineata era ceata si destul de frig, asa ca am decis sa nu ne chinuim pe vremea asta pe sosea 32km pana la Calugareni si am luat masina.
Din Calugareni am pornit pe sosea, pe un drum foarte prost spre Comana.



Am intrat in padure sa gasim un cache :P pus de curand intr-o locuinta lacustra.

Trek photosession

Nu am mai facut poze, dar se pot vedea cateva de la ultima tura acolo aici.
De aici am pornit spre Manastirea Comana unde am gasit alt cache si ne-am intalnit cu altii care cautau si ei acelasi cache. :)
Dupa un mic popas in curtea manastirii am pornit spre mlastina Neajlovului, unde se afla alt cache.
Am mers cam 10km pe sosea, pana in drumul national (DN5) pe care l-am taiat.. de aici drumul este extrem de prost. Am mers tot cam 10km pe un drum bombardat si am ajuns inaintea unei masini care plecase cam o data cu noi.
Remorca s-a desprins de tractor, care urcase pe drumul din dreapta pozei. Eu veneam din spate, de unde se vede tractorul din spatele remorcii. A fost tare sa vad remorca venind la vale spre mine... noroc ca mergea usor si am reusit sa evit.

Bikerii locali :)

Dupa ce am iesit de pe drumul ala praf am intrat pe niste campuri, de pe malul Neajlovului. Dupa ~3km am ajuns la locul unde se afla cache-ul. L-am gasit, am mancat la intaltime, intr-un foisor facut intr-un copac si am plecat mai departe.
Am decis sa nu ne mai intoarcem pe drumul ala prost si sa o luam direct prin padure spre drumul national.

Padurea era destul de deasa si salbatica.
Neajlovul trecand prin padure

Dupa ce am bantuit pe niste drumuri prin padure am iesit din ea pe un drum care ducea fix in Neajlov :(



Am mers pe malul lui putin si pana la urma am iesit la un alt drum care ne-a dus spre un drum judetean pe care am mai mers vreo 4-5km si am ajuns exact la podul de la Calugareni.


A fost o tura frumoasa, cu toate tipurile de teren si vreme. De la drum national, la paduri dese, impenetrabile, de la ceata, vant si 4-5 grade pana la soare si temperaturi de peste 20 grade.
Am facut 130km in total (am avut gps-ul pornit si in masina), dintre care aproape 70km pe bicicleta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu