duminică, 19 septembrie 2010

Prin parcul Bucov

18.09.2010

Initial am vrut sa merg la maratonul de la Omu dar taxa de inscriere care mi s-a parut exagerata (70Ron) m-a facut sa renunt. Cum toti cu care ies de regula cu bicicleta erau ba la maratonul asta, ba la duatlonul de la Brasov am decis sa il iau pe Tavitza sa fac tura scurta de la Cupa Emmedue, la care eram deja inscris.
Am plecat cu Cata de dimineata, in Ploiesti m-am intalnit cu Tavitza si am pornit spre parcul Bucov de unde se va da startul.
Traseul porneste fix de la intrarea in parc, de langa Zoo. S-a mers cred ca vreo 6-7km pe sosea, prin niste sate, ceea ce nu prea mi-a placut.
Intrat pe offroad am rasuflat putin usurat dar nu dupa mult timp mi s-a luat, intrucat erau foarte multe pietre. Pe urcari roata spate pierdea destul de repede aderenta. Fiind o altitudine destul de redusa (~400m maxim - Ploiestiul este pe la 140-180m) traseul urca pe un drum, apoi cobora pe altul sau de-a dreptul prin iarba printre zecile de sonde de acolo. Astfel s-a strans o diferenta de nivel de 400m pe cei 30km. Nu pot sa zic ca mi-a placut chiar asa de mult traseul, dar in lipsa de altceva merge si asta.
Pietre care aluneca destul de rau pe urcare


Buclele traseului


In spate de tot se poate vedea Ploiestiul
Am mers foarte incet, Tavitza nefiind obisnuit cu bicicleta cu care nu mai mersese pe offroad. Cei 32km i-am facut in aproape 3h (la concurs sper sa termin in putin peste jumate)



Initial planul era sa ma intorc cu el in Bucuresti, dar era abia ora 12 si el pe la 16-17 trebuia sa plece. Tren cu vagon de biciclete nu era prea curand, asa ca am decis sa ma intorc pe bicicleta de acolo.
Nu am mai intrat in Ploiesti ci am luat-o pe centura de est care stiam ca are 6-7 km, dar la final am constatat ca ma inselasem si avea fix dublu, dar mi-a placut ca era destul de liber si am mers foarte bine (medie 29km/h pe cei 14km) desi veneam dupa 32km de offroad si colac peste pupaza mai eram si cu cauciucurile cu crampoane care nu prea se impaca cu asfaltul.
 In Barcanesti am facut prima oprire de alimentare la un magazin si apoi am pornit la drum, pe DN1.
Incepuse sa mi se faca foame ca nu mai mancasem nimic de dimineata si era deja ora 13 si ceva, apa in bidoane se incalzise si mai incepuse sa bata si vantul din lateral. Vant care m-a terminat pana prin Otopeni. In camp abia tineam 25km/h.
O mica pauza



Am facut insumat 99,88km :).
Si mai tare a fost ca inainte sa pornesc gps-ul pe centura Ploiestiului am facut un calcul ca as ajunge pe la ora 15 in Bucuresti. Nu am mai tinut cont de aceasta estimare pana cand am intrat in Bucuresti.  M-am uitat la ceas si era 15:01 :D

sâmbătă, 18 septembrie 2010

Plimbare pana pe Vf.Ciucas

 04.09.2010

Cred ca de pe la inceputul anului trecut ii tot promit Cristinei ca mergem in Ciucas si intr-un final, dupa mai bine de un an am ales un weekend in care sa mergem. Nemaiavand cu cine sa mergem am plecat doar noi doi cu ideea de a ajunge pana pe Vf. Ciucas si inapoi.
Am urcat cu masina pana la Muntele Rosu ca sa mai scurtam putin din drum si am plecat spre varf.










S-a miscat destul de bine si dupa vreo 2h30 eram pe varf. Am luat pranzul mai jos putin de varf si am coborat.

Coborarea pana la Cabana Ciucas este ok, dar mai jos, spre Muntele Rosu este jale.Drumul este extrem de inclinat ca abia stai pe picioare. Stiam asta ca mai fusesem acum o luna acolo si blestemasem si atunci.
La Muntele Rosu am ajuns la aproape 5h30 de la plecare.
Desi o subestimasem putin initial a reusit sa scoata un timp mai bun decat cel de pe indicatoare :)