Era destul de greu de realizat ca trebuia sa ne luam concediu toti cu care mergeam in acelasi timp, unii nu au vrut sa vina.
Intr-un final, prin iunie stabilim sa mergem la mijlocul lui august.
Lunile astea zilnic citeam de trasee, planificam zilele.. unde sa dormim in fiecare seara, cat sa mergem, surse de apa, etc.
Ei bine a venit si vremea sa plecam.
Luni 11 august
Vremea era superba.. in bucuresti era canicula, abia asteptam sa scap de ea..
Am mers cu trenul din Bucuresti pana in Talmaciu (spre Sibiu) Am facut 6 ore .
Nu aveam cum sa mergem cu masina ca urcam de pe Valea Oltului pe munte si coboram la Zarnesti.. deci nu ne ajuta cu nimic..


Facem mai putin de 2h teoretic. Era deja 4 dupa masa si desi mai aveam pana la 9 cand incepea sa se intunece mai aveam destul de mers.. 9km pe jos, apoi inca vreo 3h de urcat prin padure ca sa iesim undeva unde sa putem campa..
Am uitat sa precizez ca eu 2 zile inainte (sambata-duminica) fusesem la mare.. Bineinteles ca m-am ars rau pe spate, desi n-am stat deloc cu spatele la plaja ca stiam ca o sa am rucsac de carat.
Un rucsac de 25kg (cantarit inainte de plecare), cred ca va imaginati cum ustura..



dupa care ne continuam drumul spre manastirea Turnu Rosu..mergem 2-3min si vedem un pustan cu o caruta goala..ii zicem daca ne duce ca-l cinstim.. Ne-a cerut 50mii pt 2km si ceva de drum forestier. I-am dat la destinatie 100mii . Ne-a prins bine drumul ca ne rupsesera rucsacii si caldura pe cei ~7km facuti pe sosea..

Ajunsi la manastire punem masa ca nu mancasem de dimineata si apoi incepea distractia, o urcare destul de abrupta prin padure.. timp de 2h
Dupa care iesim in sfarsit din padure.. erau cam 1400m altitudine. Soarele apunea si mai aveam de mers cam 1h si ceva si putina padure.


Pana la urma ne prinde si noaptea..


Am ajuns intr-un final unde vroiam sa ajungem, Chica Pietrelor, si am pus cortul.. era 10 si ceva noaptea. Dupa 6 ore cu trenul, 2h de mers pe sosea cu soarele in cap si inca vreo 3-4h de bantuit prin padure am adormit instant...
Marti 12 august
Ne-am trezit la ora 6.. vremea era ok, putin ceata, mai ales in jos..


Azi practic incepea urcarea pe munte, atingand primul varf de peste 2000m (vf suru)
Am intalnit o gramada de turme de oi cu ciobani si nelipsitii caini.. Cand treceam pe langa turme stateam cu mana pe sparyul paralizant ca astia sunt f.periculosi ), dar daca incepeai sa vorbesti cu ciobanu brusc se transformau in cei mai buni prieteni ai tai .






incercat sa facem o baie.. dar ne-a trecut repede pofta dupa ce am intrat putin in el .. totusi e un lac glaciar la peste 2000, desi era mijlocul verii, pe partea cealalta a lui inca era zapada..

Miercuri 13 august
Se anunta o zi f.grea.. aveam de mers ~12h deoarece ziua dinainte am mers mai putin ca sa campam laanga lac.. deci aveam de recuperat cam 2h care se adaugau celor 11h care erau in plan.. Era si cea mai dificila portiune din Fagaras, care culmina cu urcarea pe Vf Negoiu (2535m - al 2-lea ca inaltime din tara)
Ne trezim iar la 6 .. erau 5 grade si ceva (poza e facuta la 7 si ceva)

Incepem urcarea spre Vf. Scara lasand in urma caldarea Avrigului.
Intalnim 2-3 grupuri de straini (cehi majoritatea) care aveau sa ne insoteasca toata ziua.



Trecem de varful Scara si ajungem la refugiul Scara, unde trebuia sa ajungem ziua precedenta.
Aici era un izvor mai jos de refugiu.. mergem sa alimentam pt ca nu mai era deloc apa de aici inainte si aveam o zi intreaga aproape de mers.



In spatele nostru vf.Scara



Am pus cativa plasturi sa nu mai intre rana in contact cu soseta si am pornit..






Si intr-un final, ajungem si pe vf. Negoiu.






Cand am vazut ce era acolo mi-am dat seama de ce ii zice asa.






Dupa ce trecem si de asta mai aveam putin pana la lac. Pentu mine a fost o eternitate ca abia mai calcam din cauza ranilor de pe talpi.
I-am lasat pe ceilalti prieteni cu care am fost sa o ia inainte sa caute loc de cort si eventual sa-l puna pana vin eu ca nu prea mai puteam tine ritmul.


Joi 14 august
Ne-am trezit mai tarziu, pe la 6:30.. era si normal dupa 13-14h de mers..
Unul din cei doi amici cu care am mers s-a hotarat sa nu mai continue si sa coboare la Balea (urma sa ajungem in 3-4h) si sa-l ia cineva. Nu mai avea nici o motivatie ca facusem partea de la Balea spre Sambata anul trecut si nici nu prea mai putea d.p.d.v fizic. Eu cu inca un prieten am decis sa continuam.
Pornim de la lac spre Balea, trecand peste vf Laitel, care ne-a cam stors toate fortele.





Am facut o pauza si am pus toti plasturii care ii mai aveam. :(

Am ajuns si deasupra lacului Balea, unde ne-am despartit de prietenul care a zis ca nu mai continua.
De aici am mers vreo 30min numai printre tarani, manelisti si inconstienti.
In pozele de mai jos se poate vedea echipamentul de urcat la ~2400m.



Desi era joi, era full la Balea


Trebuia sa coboram spre lacul Capra de unde mai aveam ~6h de mers pana la lacul Podragu unde urma sa campam.


La pescuit in lacul Capra:

Am dat jos plasturii si am vazut ca se facuse un fel de puroi in ambele talpi.
Am decis sa ne intoarcem la Balea ca daca se spargea puroiu ala era carne vie si nici atat nu mai puteam merge. Mai incolo chiar nu aveam cum sa mai coboram de pe creasta asa usor.
Nu aveam semnal la telefon sa-l sunam pe prietenul care tocmai plecase si oricum trecusera vreo 3h de cand ne-am despartit.
Intr-un final coboram la Balea si celalalt prieten cu care mai eram l-a sunat pe taicasu sa vina sa ne ia. Era ora 18, el era in Ploiesti. Am zis ca ajunge pana la 10-10 si ceva, asa ca ne-am pus pe marginea Transfagarsanului..

Am asteptat ce am asteptat si dupa vreo 2h si ceva ne suna ca era in Busteni

Asa ca ne-am intins si ne-am bagat in sacii de dormit ca se lasase frigul.

A ajuns la 0:27 abia.. Fusese blocaj intre Sinaia si Busteni si apoi a pierdut mult timp cu semafoarele de la lucrarile ce au loc pe DN1 in zona Fagaras.
Si asa s-a terminat visul meu.. Si acum am un regret ca n-am reusit, dar nu aveam ce face..
Muntele oricum ramane acolo.
La anul o sa incerc iar si o sa fie mult mai usor ca am facut 90% din traseu (o parte anul trecut)